Foutmelding

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (regel 579 van /var/www/vhosts/w-kracht.be/httpdocs/includes/menu.inc).

Doelstellingen windenergie

Op dit ogenblik is bijna 2,5 % van de elektriciteitsproductie in België afkomstig uit windenergie. Volgens ODE is het mogelijk om in 2020 27 % van de elektriciteitsbehoefte te genereren uit hernieuwbare energie met de verwachting dat het aandeel wind hierin van 30 % naar 50 % (onshore/offshore) zal stijgen.

De doelstellingen van VWEA tegen 2020 zijn : 1.500 MW in Vlaanderen en 2.800 MW in de Noordzee wat voor Vlaanderen ongeveer 600 turbines zou betekenen.

Ook internationaal zal windenergie een belangrijke rol spelen in de elektriciteitsvoorziening. Jaarlijks neemt in de EU de windenergie met gemiddeld 20 % toe. De European Wind Energy Association berekende dat het in 2030 mogelijk is om ca. 23% van elektriciteit uit windenergie te halen, zelfs rekening houdend met een spectaculaire stijging van het verbruik.