Foutmelding

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (regel 579 van /var/www/vhosts/w-kracht.be/httpdocs/includes/menu.inc).

Exploitatie

In functie van een optimale productie kiest W-Kracht voor ervaren en gereputeerde turbineleveranciers die een betrouwbare en bewezen technologie aanleveren.
W-Kracht past strikte selectiecriteria toe waardoor veelal een beroep wordt gedaan op ’s werelds grootste windturbinefabrikanten.  ‘Proven  technology’ die reeds vele jaren wordt toegepast staat centraal.
Op een 24 uur op 24 uur en 7 dagen op 7 basis worden er  all-in O&M overeenkomsten afgesloten waarbij preventie centraal staat wat aldus het aantal technische interventies door pannes minimaliseert. Tevens wordt een minimale bedrijfsbeschikbaarheid gegarandeerd.
Voor de periodieke keuringen  van de windturbines worden onafhankelijke keuringsorganismen ingeschakeld.

De productie wordt  gebaseerd op de productievoorspellingen van onafhankelijke  consulenten, gesteund op jarenlange statistieken en geverifieerd met reeds draaiende turbineparken.  Verliezen en onzekerheden als gevolg van parkeffecten, terreinruwheid, micro-siting, obstakels, elektriciteitsverliezen, energiecurve waarborgen, beschikbaarheids-waarborgen enz.  zijn verwerkt in de voorspellingen.

Verder is de uitbating van windturbines in het algemeen gezien vrij eenvoudig.  In het geval van W-Kracht met all-in lange termijn O&M overeenkomsten en in alle gevallen het gebruik van beproefde technologie, wordt het technisch risico als zeer laag beschouwd.